Campagnevoerder (ENFP-A / ENFP-T)

 In Geen categorie

Bij sollicitatiegesprekken zijn ze altijd op zoek naar je karaktereigenschappen. Om enigszins een beeld te geven aan mijn toekomstig werkgever, heb ik een persoonlijkheidstest gedaan bij 16personalities. Uiteraard zijn dit soort tests algemeen en soms zelfs vaag, maar de uitslag geeft wel een algemene richting weer. De uitslag voelt ook herkenbaar voor me. Dus bij deze, het verhaal van de Campagnevoerder (ENFP-A / ENFP-T)

De Vrije Geest

De Campagnevoerder is een echte vrije geest. Ze vormen het hart van het feest, maar ze zijn minder geïnteresseerd in de pure opwinding en het plezier van het moment dan in het genieten van de sociale en emotionele banden die ze met anderen aangaan. Charmant, onafhankelijk, energiek en barmhartig maken ze 7% van de bevolking uit. Hun bestaan wordt in de menigte zeker opgemerkt.

Campagnevoerders zijn meer dan alleen maar gezellige mensen die het anderen naar de zin wil maken. Ze worden gevormd door hun visionaire karakter, waardoor ze met nieuwsgierigheid en energie tussen de regels door kunnen lezen. Ze hebben de neiging om het leven te zien als een grote, complexe puzzel waarin alles verbonden is – maar in tegenstelling tot de persoonlijkheidstypes in de groep Analisten, die de neiging hebben om die puzzel te zien als een reeks van systematische mechanismen, zien Campagnevoerders het door een prisma van emotie, mededogen en mystiek, en zijn ze altijd op zoek naar een diepere betekenis.

Persoonlijkheidskenmerken

Andere persoonlijkheden vinden deze kwaliteiten waarschijnlijk onweerstaanbaar. Wanneer ze een doel vinden dat hun fantasie prikkelt, zullen Campagnevoerders een energie uitstralen die ze vaak in de schijnwerpers doet belanden. Ze worden dan door hun gelijken als leider en goeroe gezien – maar dit is niet altijd de rol die de Campagnevoerder op zich wil nemen. Hij houdt namelijk van zijn onafhankelijkheid. Erger nog, deze persoonlijkheden worden mogelijk overvallen door de administratieve taken en de routine-onderhoud die bij een leidinggevende rol horen. Hun gevoel van eigenwaarde is afhankelijk van hun vermogen met originele oplossingen te komen, en ze moeten dan weten dat ze de vrijheid hebben om innovatief te zijn – ze kunnen snel hun geduld te verliezen of worden neerslachtig als ze vast komen te zitten in een saaie rol.

Gelukkig weet de Campagnevoerder hoe hij zich moet ontspannen, en ze zijn op de werkvloer perfect in staat om te schakelen tussen een gepassioneerde, gedreven idealist en een creatieve en enthousiaste vrije geest op de dansvloer, vaak zo plotseling dat ze zelfs hun beste vrienden verrassen. Onder de mensen zijn geeft ze ook een kans om emotioneel contact met anderen te maken, waardoor ze gekoesterde inzichten krijgen in wat hun vrienden en collega’s motiveert. Ze vinden dat iedereen de tijd moet krijgen om z’n gevoelens te uiten en onderkennen, en door hun empathie en gezelligheid wordt dit een natuurlijk gespreksonderwerp .

Campagnevoerders moeten echter wel voorzichtig zijn – als ze te veel vertrouwen op hun intuïtie en vooronderstellingen maken over de motivaties van een vriend, kunnen ze signalen verkeerd lezen en plannen frustreren die een meer nuchtere persoon eenvoudiger zou hebben gemaakt . Dit soort sociale stress is het spookbeeld waarvan deze op harmonie ingestelde persoonlijkheid ’s nachts wakker ligt. Campagnevoerders zijn erg emotioneel en gevoelig, en wanneer ze op iemands tenen trappen, voelen ze dit allebei.

Ze besteden veel tijd aan het verkennen van sociale relaties, gevoelens en ideeën voordat ze iets dat vinden waar ze echt in geloven. Maar wanneer ze uiteindelijk toch hun plek vinden, komen ze tot de ontdekking dat ze door hun fantasie, inlevingsvermogen en moed ongelooflijke resultaten kunnen bereiken.

Strengths

 • Curious – Campaigners can find beauty and fascination in nearly anything. Imaginative and open-minded, these personalities aren’t afraid to venture beyond their comfort zones in search of new ideas, experiences, and adventures.
 • Perceptive – To people with this personality type, no one is unimportant – which might explain how they can pick up on even the subtlest shifts in another person’s mood or expression. Because they’re so sensitive to other people’s feelings and needs, Campaigners can make full use of their caring, considerate nature.
 • Enthusiastic – When something captures their imagination and inspires them, Campaigners want to share it with anyone who will listen. And they’re just as eager to hear other people’s ideas and opinions – even if those thoughts are wildly different from their own.
 • Excellent Communicators – Campaigners brim with things to say, but they can be caring listeners as well. This gives them a nearly unmatched ability to have positive and enjoyable conversations with all sorts of people – even people who aren’t particularly sociable or agreeable.
 • Festive – Campaigners may live for deep, meaningful conversations, but they can also be spontaneous and lighthearted. These personalities know how to find fun and joy in the present moment – and few things give them more pleasure than sharing their joy with others.
 • Good-Natured – All of these strengths come together to form a person who is warmhearted and approachable, with an altruistic spirit and a friendly disposition. Campaigners strive to get along with pretty much everyone, and their circles of acquaintances and friends often stretch far and wide.

Weaknesses

 • People-Pleasing – Most Campaigners are uncomfortable with the prospect of being disliked. To maintain the peace, they may compromise on things that matter to them or allow other people to treat them poorly. And when they fail to win someone over, they might lose sleep trying to figure out what to do about it.
 • Unfocused – The thrill of a new project – especially one that involves collaborating with other people – can bring out the best in Campaigners. But this personality type is known for having ever-evolving interests, meaning that Campaigners may find it challenging to maintain discipline and focus over the long term.
 • Disorganized – Campaigners’ enthusiasm is legendary, but it doesn’t extend to everything. Specifically, people with this personality type may try to avoid boring, practical matters, such as chores, maintenance, or paperwork. The resulting sense of disorganization can become a major source of stress in their lives.
 • Overly Accommodating – Campaigner personalities feel called to uplift others, and they may find themselves saying yes whenever anyone asks them for guidance or help. But unless they set boundaries, even the most energetic Campaigners can become overcommitted, with too little time and energy to tackle the necessities of their own lives.
 • Overly Optimistic – Optimism can be among this personality type’s key strengths. But Campaigners’ rosy outlook can lead them to make well-intentioned but naive decisions, such as believing people who haven’t earned their trust. This trait can also make it difficult for Campaigners to accept hard but necessary truths – and to share those truths with others.
 • Restless – With their positive, upbeat attitude, Campaigners rarely seem upset or dissatisfied on the outside. But their inner idealism can leave them with a nagging feeling that some major areas of their life just aren’t good enough – whether that’s their work, their home life, or their relationships.
Recent Posts