Gemeenteraadsverkiezingen 2022

 In Geen categorie

#gr2022 – 10, lijst 1. #weert

Vier jaar geleden vertrouwden genoeg mensen mij om vanuit plek 14 de gemeenteraad te betreden. Een dankbare ervaring. Nu proberen we het nog één keer. Rim Beckers heeft met zijn cartoon de weg naar de nieuwe verkiezing op een leuke manier geïllustreerd!

4 punten waar ik in die tijd o.a. vanuit Weert Lokaal invloed op heb gehad:

+ Motie stimuleren natuurinclusief bouwen

+ Amendement financiering openbaar toilet (2022 krijgt Weert een rolstoelvriendelijk zelfreinigend toilet!)

+ Debat behoud cultuurbeleid en aansluiting van cultuurbeleid op cultuurregio Noord Limburg

+ Oprichting jongerenorganisatie PuntGaaf. Samen met Gina MarchenaGwen Collignon, Jaimie Briels hebben we met workshops ruim 180 jongeren tussen 12 en 18 jaar gesproken over hun ervaringen in Weert. En die ervaringen namen we mee in het debat (moties, brieven et.).

Maar wat voor de komende vier jaar? Verkiezingsprogramma Weert Lokaal:
Verkiezingsprogramma 2022 – 2026 – Weert Lokaal

Versterken van talentontwikkeling met bijvoorbeeld een rockacademie.. Of transparant gebruik en inzet van eerlijke algoritmes… uitbreiding Hogenood App (waar kun je naar de wc?) Maar vooral verder werken met het betrekken van jongeren bij de besluitvorming van de gemeenteraad. aangezien er nog steeds te gemakkelijk over jongeren gepraat wordt in plaats van met…

Recent Posts